Saturday, May 19, 2012

KISAH IUI KAMI

assalamualaikum

lama dah rasanya xupdate bolg ni,kisai iui ni aku nk kgsi kali ni.  last update aritu aku ada info yg aku wat treatmnt kt private di tganu ni., tp mmndangkn bile g private ni kdg2 dia refer blk kita ke general hospital tganu., so saya n suami decide utk tkr n trus dftar di hspital sultanah nur zahirah., kuala tganu., dftar n trus drujuk di unit o n g, kalau xsilap awal bulan 2, aku start blik dgn dr wat ujian pap smear dlu.scan n semua yg asas blk kecuali hsg., aku da penh wat masa aku diprivate aritu., so aku just bwk result je.

on18/4 aku jumpa pkar dr zulkifli mse tu., n dia trgkn semuanya blk pd kami., drpd kddkan rahim., telur., ovulasi dsb., sblm tu hsbnd pun dah settle check sample n alhamdulillah ok., dr jugak bg aku clomid utk dimkn on 2nd day period slma 5 hari., n then dr trus wat appnmnt date seterusnya iaitu pd 3/5., utk check tlur., on da day check tlur tu aku jmpa plak ngan dr roziana., also pakar o n g di hsnz., dia check tlur., n kata ada satu tlur yg bsar disebelah.,n sblh lg byk tp xbpe bsr., dia trus suh proceed tuk iui., aku pun xsgka secepat mcm nie., kalo ikut thn prkhwinn yg dah msuk tujuh tahn ni mmg rasa xsbr., n finally dpt jugak kami wat iui.,alhadulillah.

dipndekkan citer., on friday night., 4/5 aku kna g hospital utk injection., if not mistaken nme ubt tu purbegon(lbh kurg gitu lar spellingnyer) n ubat ni utk mtgkan tlur.on 6/5 kami pun proceed tuk iui., dgr mcm mdh., tp plbagai pkara aku n suami lalui n alhamdulillah syukur kami pnjatkan pada ilahi. akhirnya kami diberi peluang utk wat iui.,

after iui., aku diberi duphaston n folic asid utk dimkn till period kua so ihave to stop., n da next appnmnt will be on 6/6., skang aku mnggu jer., mga ada keajaiban yg brlaku., 7 tahun mnggu zuriat sndri., kalo ikut hati aku nk je amik anak agkn tp husbnd xnak., dia yakin akan ada rezeki anak satu hari nnti.

dis month sgt mntensionkn aku., mcm2 aku pkir., niat kt hati nk relax je., xnk pkir tp jauh dsudut hati yg plg dlm hanya Allah yg maha mengetahui.

kdg2 ada juga org sekeliling yg mcm xphm., melontarkn ayat2 yg berbisa kt aku., menitik air mata., tp nk wat cmna., mulut org kan.,

selalu pujuk hati sndri Allah uji kami., sbb kami kuat utk hdp., knpa Allah xuji dia? coz dia mgkn xmmpu nk hdapinye if diuji cm kami., n aku prcaya n sgt yakin Allah ada prncgn yg lbh baik urk kami., amin.,

ya Allah., izinkan kami mnjadi ibu dan ayah utk zuriat kami sndri., izinkan aku ya Allah utk merasai bgmna mengandung., melahirkan dan mmbesarkan anak2 kami ya Allah., amin.

utk kwn 2 or sesape yg singgah., tlg doakan saya yer., trima ksh atas doa kalian.

2 comments:

Travelogue Kopiolimauice said...

sis..mudah2an tahun ni gak sis dpt rezeki tue ye...bnyk2 besabar...

Travelogue Kopiolimauice said...

sis..mudah2an tahun ni gak sis dpt rezeki tue ye...bnyk2 besabar...